Borne: Centraal en landelijk

Borne ligt haast ingeklemd tussen Hengelo, Almelo en twee snelwegen de A1 en de A35. Maar toch voelt Borne niet benauwd aan maar juist landelijk met een vleugje groot-stedelijkheid. Juist door de rustige woon omgeving, de goede bereikbaarheid gecombineerd met veel faciliteiten op korte afstand is Borne voor veel mensen een aangename woonplaats geworden.

Een kort stukje geschiedenis over Borne

De geschiedenis van Borne is lang. Reeds in de 13e eeuw wordt het dorp vermeld in een akte. Echter bleef het dorp gedurende lange tijd een onvervalste plattelands gemeente. In de 18e eeuw sloeg de industriële revolutie ook in Borne toe. Er werden een aantal textiel fabrieken geopend waardoor het dorp groeide en tot ontwikkeling kwam.

Borne op de kaart

Dorpen en buurtschappen Borne

Borne bestaat naast de gelijknamige plaats uit de dorpen Hertme en Zenderen. In het verleden behoorde ook Bornerbroek onder de gemeente Borne maar deze plaats is bij een gemeentelijke herindeling bij de gemeente Almelo gaan horen.

Een sfeervol ingericht huis door Alkoof

Wie wil er nou geen sfeervol en gezellig ingericht huis hebben? In Borne kun je dit laten doen door Alkoof woonwinkel, het bedrijf helpt vele mensen aan hun inspiratie. Bijvoorbeeld voor een sfeervolle slaapkamper inrichting kunnen zij je diverse ideeën aanbieden en helpen ze met het sfeervol ontwerpen en inrichten van jouw slaapkamer. Ook zijn ze er voor je in Borne & omstreken, als je in de buurt woont is het zeker een aanrader om eens langs te gaan.

Werken in Borne

Ondanks dat Borne een relatief klein dorp is, zijn er talloze banen te vinden in Borne. Zo kun je bijvoorbeeld als rotating monteur aan de slag bij het bedrijf ROTECT. Een technisch bedrijf dat zich bezighoudt met het onderhouden, repareren en reviseren van rotating equipment.