Wonen

Wonen in Enschede, waarom niet?

Enschede is een heerlijke stad waar genoeg te doen is en je ook lekker tot rust kan komen. Rondom de stad heb je de vele mooie landschappen waarin je lekker van de natuur kan genieten. Enschede biedt voldoende woningen aan voor de vele vraag die er naar huizen is. Door de vele uitbreidplannen en de vele nieuwbouw plannen wordt Enschede ook een steeds mooiere stad om in te wonen.

 

Redenen waarom Enschede:

- Weinig toerisme

In de hele grote steden van het land heb je vaak te maken met veel toerisme, in Enschede heeft u daar weinig tot geen last van. U kunt rustig de stad in gaan, lekker lunchen en genieten van de stad zonder in de weg gelopen te worden door toeristen.

Fietsstad

In Enschede kun je van A naar B fietsen zonder probleem. Enschede heeft zichzelf de naam Fietsstad gegeven en is dus overal toegankelijk voor fietsers. Je kunt op je gemak naar de andere kant van de stad fietsen binnen 30 minuten. 

Huizenprijzen liggen lager

De huizenprijzen in grote steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam zijn veel hoger dan in Enschede. In Enschede kun je voor een betere prijs dichterbij het centrum wonen, in de grote steden is dat voor de gemiddelde Nederlander onbetaalbaar.

 

Verschillende wijken

- Boswinkel

- Deppenbroek

- Helmerhoek

- Hogeland

- Laares

- Pathmos

- Stadsveld

- Stokhorst

- Stroinkslanden

- Twekkelerveld

- Wesselerbrink

Wooninrichting

De wooninrichting wil je natuurlijk zoals je zelf wil. Je eigen smaak toevoegen aan het huis waar je graag wilt wonen is een droom voor iedereen. In elke stad zijn er voldoende winkels waar je die smaak kunt uitzoeken en kunt kopen wat jij mooi vindt. De beste woonwinkel kun je voor jezelf uitzoeken. Tip, deze woonwinkel in Enschede biedt allerlei soorten inrichtingen aan en kan je helpen met het creëren van je eigen perfecte inrichting. Zij realiseren leefplezier en tonen dat dit betaalbaar is. Eerder op zoek naar een mooie hoekkeuken? Kijk dan eens bij Keuken Totaal!

Tips

- Verzamel zoveel mogelijk foto's

Voordat je naar een woonwinkel gaat is het belangrijk om erachter te komen wat je mooi vindt. Door foto's te verzamelen kun je alles bij elkaar matchen en dat bij de woonwinkel voorleggen. Zo kan de woonwinkel makkelijk te werk gaan en jouw wensen en behoeften vervullen.

- Volg je gevoel

Zolang je je gevoel volgt over wat jij mooi vindt, komt het helemaal goed. Als je gevoel bijvoorbeeld zegt dat de muren grijs moeten, moet je dat vooral doen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk je eigen perfecte plekje te creëren, want zo haal je het beste in je naar boven. 

- Praktisch is key

Probeer je huis praktisch in te richten, je wilt natuurlijk zoveel mogelijk leuke spullen hebben maar pas op. Voordat je je huis helemaal volgepropt hebt met spullen die je na een tijd misschien niet meer wil. Pak het rustig aan, koop voorzichtig zodat je je eigen ruimte ook groter maakt. Laat het bijvoorbeeld ook lekker ruiken door rituals of karma geurstokjes

 

Kunststof kozijnen

Eens in de zoveel tijd zijn je kozijnen aan vervanging toe, hoe kun je dit nou het beste doen?

Kozijnen worden aangetast door de verschillende weersomstandigheden. Veel inwoners van Enschede kiezen tegenwoordig voor kunststof kozijnen. Want kunststof kozijnen Enschede die gaan een stuk langer mee. 

Een aantal voordelen op een rij:

  • Perfecte isolatie van lucht en geluid.
  • Zeer lange levensduur dus geen duur schilderwerk en onderhoudskosten.
  • Superstrakke kunststof binnenafwerking.
  • Eenvoudige bediening d.m.v. met sleutel afsluitbare greepjes.
  • Slag en stootvast profiel wat uitermate goed bestand is tegen wind en vocht.

Overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin zie je deze tijd steeds meer. Dat komt doordat de overkappingen niet alleen steeds veel mooier worden, maar ook steeds duurzamer. Zo zijn er ook duurzame overkappingen: Douglas overkapping in Enschede

Douglas hout is van nature duurzaam. Dit betekent dat er geen schadelijke geïmpregneerde stoffen in het hout zitten, hierdoor heb je jarenlang plezier van een Douglas houten overkapping!

Problemen met uw riolering?

Heeft u problemen met uw riolering? Dan kunt u gebruik maken van de allround service van ontstoppingsbedrijf Nijhuis. U kunt hier 24 uur terecht voor verschillende werkzaamheden, ook in het weekend!

Koopovereenkomst opstellen

Bij het kopen of verkopen van een huis ben je wettelijk verplicht een koopovereenkomst op te laten stellen. De overeenkomst laat u opstellen door een notaris. In de koopovereenkomst staan onder andere de afspraken die er zijn gemaakt tussen de kopende en verkopende partij.