Juridisch in Hengelo

In Hengelo vinden we een aantal overheidsinstellingen betreft het Juridische vlak. Er zijn diverse juridische loketten. Ook bij het gemeente kun je terecht voor diverse zaken. Zoals het aanvragen van je rijbewijs tot aan een geregistreerd partnerschap. Dit zijn allemaal juridische zaken waar je een ambtenaar, notaris of adviseur bij nodig hebt.

Notaris

Hofsteenge & Wesseling Netwerknotarissen in Hengelo leveren verschillende diensten. Ze regelen graag de belangrijkste zaken in het leven voor je. Denk aan het opstellen van huwelijkse voorwaarden of het bepalen van de juiste rechtsvorm bij het opstarten van een eigen onderneming. Bij het oprichten van een onderneming zonder rechtspersoonlijkheid is het wel aan te raden om een notaris in te schakelen. Zo kunnen alle afspraken helder en eenduidig worden vastgelegd. Dit zorgt er ook voor dat je later niet met financiële problemen komt te zitten. Bij een scheiding komt ook erg veel kijken qua financiën. Een notaris kan alles wettelijk vastleggen tijdens een huwelijk of geregistreerd partnerschap. Zo ontstaan er later minder misverstanden over belangrijke zaken en goederen.

Stadskantoor Gemeente Hengelo

Ambtenaren regelen ook belangrijke zaken rondom gemeentelijke onderwerpen. Denk aan het inschrijven van je pasgeboren kindje bij de gemeente. Of je gaat verhuizen naar Hengelo, dan zul je je officieel moeten inschrijven. De gemeente heeft in het centrum van Hengelo ook een juridisch loket waar je terecht kunt met diverse vragen. De gemeente gaat over zeer veel onderwerpen van milieu, zorg tot aan parkeren. Mocht je ook als individu of ondernemer juridische zaken bij de gemeente willen aanvragen, maak dan hier online een afspraak.

Maak jouw eigen website met JouwWeb