Makelaars in Enschede 

Als je wilt genieten van de beste plekjes van Twente dan heb je keuze uit meerdere steden en dorpen, waaronder Enschede. Bij je zoektocht naar een woning moet je met veel zaken rekening houden:

  • Hoe groot wil ik gaan wonen?
  • Wil ik dichtbij een stad of winkelcentra wonen?
  • Hoe ver wil ik van de natuur afwonen
  • Wil ik in Enschede of op een centraler plekje in Enschede gaan wonen?
  • Is deze woning over een aantal jaren ook nog geschikt voor mijn gezinssituatie? 

 

Naast de bovenstaande vragen zijn er nog veel meer vragen die beantwoord moeten worden zodat je jouw woonwensen helder in beeld hebt. Er wordt voor de verhuizing dan ook vaak veel informatie aangevraagd en gesprekken gevoerd bij een makelaar. Een lokale makelaar is altijd goed op de hoogte van haar stad en wijken en kan je dan ook antwoord geven op al je vragen. De makelaar kan je ook helpen om je oude huis voor de juiste prijs en met de juiste snelheid te verkopen. In Enschede zijn wel tien verschillende makelaars. Je wil natuurlijk geholpen worden door de makelaar met de meeste kennis van de stad en van zijn vak. Het kan ook zijn dat je een starter bent op de woningmarkt. Je kunt dan sneller en makkelijker schakelen, omdat je geen huis hebt die je moet verkopen. Het is dan wel verstandig om een aankoopmakelaar in Enschede in te schakelen. Wat de voordelen zijn van een aankoopmakelaar dat lees je hieronder. 

 

De voordelen van een aankoopmakelaar

De gemiddelde leeftijd van een starter is tussen de 20 en 25 jaar. Over het algemeen heb je op deze leeftijd minder verstand van de prijsopbouw van een woning, de technische specificaties van een woning en de belangrijkste punten van de omgeving van de woning. Het is als starter op de woningmarkt dan ook verstandig om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Een aankoopmakelaar kan je namelijk helpen met de volgende werkzaamheden: 

  • Het zoeken van een woning die voldoet aan jouw woonwensen 
  • Bepalen of de gevraagde woningwaarde correct is
  • Screenen van de woning, zijn er bijvoorbeeld juridische beperkingen (mag je uitbouwen en dergelijke)?
  • Een aankoopmakelaar gaat met je mee tijdens bezichtigingen 
  • Een aankoopmakelaar helpt je met prijsonderhandelingen

 

Je kunt zelf kiezen wat een aankoopmakelaar wel en niet voor je doet. Een belangrijke tip is om voor de tijd goed de verwachtingen en kosten met elkaar te bespreken en vast te leggen. Zo voorkom je discussies en vervelende situaties achteraf.

 

Wat kost een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar vraagt net als een makelaar een courtage (een vergoeding) voor de uitgevoerde werkzaamheden en ondersteuning. Deze courtage ligt in veel gevallen niet vast en je kan over de hoogte van de courtage dus onderhandelen. De courtage is in vele gevallen een percentage over het aankoop bedrag van de te kopen woning, maar kan ook een van tevoren vastgesteld bedrag zijn. 

 

Bijvoorbeeld:

Je hebt een geschikte tussenwoning gevonden en je hebt deze samen met de aankoopmakelaar uitonderhandeld op € 200.000,-. Met de aankoopmakelaar heb je een courtage afgesproken van 2%. Na de aanschaf van de woning betaal je de oude eigenaren €200.00,- en de aankoopmakelaar betaal je dan € 4000,-. Let ook goed of je een tarief inclusief of exclusief BTW afspreekt. Het is altijd verstandig om bij meerdere makelaars een offerte op te vragen. Er kunnen grote verschillen zitten tussen de courtages die de aankoopmakelaars in Enschede vragen

Wanneer betaal ik de aankoopmakelaar?

Vaak wordt de afgesproken courtage betaald op het moment dat het eigendom van de woning wordt overgedragen. Eerder gemaakt kosten worden meestal tijdens het traject al betaald. 

Het ontbinden of opzeggen van de opdracht

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je afziet van het kopen van een woning of dat je toch besluit om in een ander deel van het land te gaan wonen. Je hebt echter wel een opdracht geplaatst bij een aankoopmakelaar die al flink wat uren werk voor je heeft gedaan. Bepaal voor het afsluiten van de overeenkomst met de aankoopmakelaar goed wat er gebeurd als de opdracht wordt ontbonden of opgezegd. Wat betaal ik bij opzeggen en ik welke gevallen kan ik de overeenkomst ontbinden? Je ontbindt een overeenkomst met een makelaar als je niet tevreden bent over zijn inspanningsplicht. Je moet dit dan wel kunnen bewijzen.

 

Eigen ervaring met een aankoopmakelaar in Enschede

Toen ik destijds zelf uit huis ging heb ik ook een aankoopmakelaar in de hand genomen. Ik zocht een mooie twee onder één kap woning in de wijk "Het Wooldrik" in Enschede. Ik merkte dat ik telkens achter het net viste en dat elke woning al verkocht wat zodra deze mij was opgevallen. Ik ben na twee maanden zoeken naar Woonaccent Makelaars in Enschede gegaan met de vraag of zij mij konden helpen met het vinden van de geschikte woning. Tijdens het eerste gesprek hebben we al onze woonwensen besproken. Tijdens deze gesprekken kwam ik erachter dat ik over heel veel zaken nog niet goed heb nagedacht. Ik ben blij dat Woonaccent mij hiermee heeft kunnen helpen. We hebben na het gesprek goed contact gehad en na drie weken hebben we samen een geschikte woning gevonden. Tijdens de bezichtiging hebben ze mij op een aantal technische beperkingen en achterstallig onderhoud gewezen. Zo was de CV overjarig en was een heel groot deel van de tuin verzakt. De prijs is hierdoor nog eens met € 10.000,- gezakt. De aankoopmakelaar heeft zichzelf dus dubbel en dwars terugverdient, omdat ik anders gewoon het afgesproken bedrag had betaald en daarna pas achter de gebreken was gekomen. De gesprekken en het contact met Woonaccent vond persoonlijk en professioneel. Ik zou deze (aankoop)makelaar dan ook aan iedereen aanbevelen. Hieronder vind je de contact gegevens:

 

Woonaccent Makelaars Enschede

Kuipersdijk 22

7512 CH Enschede

053 - 4802444

enschede@woonaccent.nl

www.woonaccentenschede.nl

Kies voor een bedrijfsmakelaar in Enschede

Naast de gewone makelaars voor de huizenmarkt, bestaan er ook bedrijfsmakelaars. Deze bedrijfsmakelaars helpen je bij het vinden van het juiste bedrijfspand voor jouw. Dat kan een pand zijn, maar ook een kantoorruimte binnen een bedrijfspand. Boers & Lem Bedrijfsmakelaars helpen je in Enschede om jouw pand of kantoorruimte te vinden.

Verkopen van een bedrijfspand

Boers & Lem helpen je ook bij het verkopen van je bedrijfspand. Ze bieden je pand aan en taxeren het het ook. Boers & Lem Bedrijfsmakelaars in Enschede zorgen ervoor dat jij goed op de markt komt. Door het brede netwerk van Boers & Lem vind jij het gemak om je bedrijfspand te verkopen of te verhuren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb