Tandartsen in Enschede

Elke grote stad kent vele tandartsen en tandartspraktijken. Uiteraard wil je voor jezelf de beste tandartspraktijk uitzoeken. Met al die verschillende praktijken weet je eigenlijk niet zo goed welke tandarts nou de beste is. Wij geven je op deze pagina graag een aantal tips mee die je in elke stad in Twente kunt toepassen om de beste tandarts te vinden. 

 

Goede tandarts waar ben je?

Officieel gezien moeten we volgens de richtlijnen allemaal twee keer per jaar naar de tandarts. Toch wordt deze richtlijn bij lange na niet nageleefd vanwege een aantal redenen: 

  • We gunnen ons geen tijd om langs de tandarts te gaan
  • We zijn stiekem bang voor de tandarts
  • We zijn ontevreden over de tandarts
  • We hebben geen geld voor de tandarts

 

Orthodontie

Ook een goede orthodontist is belangrijk als je gebitsproblemen hebt of je tanden wilt laten recht zetten. Vooral voor kinderen en tieners is een bezoekje aan de orthodontist niet altijd even prettig. Voor een afdruk van je gebit moet je vaak gips happen. Dit is geen pretje, maar bij TOP Orthodontie in Enschede gebruiken ze hier een moderne techniek voor. Met de nieuwste digitale mondscanner maken ze een exacte foto afdruk van je gebit. Het kost slechts enkele minuten om een 3D- afdruk van je gebit te maken en het is ook veel prettiger als gips happen. Zo is een beugel krijgen al een stuk minder erg.

 

Ontevreden?

Uit een plaatselijke enquête blijkt dat 30% van alle tandarts bezoekers ontevreden is over zijn of haar tandarts of orthodontist, maar dat ze niet durven te wisselen. Erg gek want er is namelijk genoeg aanbod, helemaal in Enschede. Lees hieronder de tips om de beste tandarts en orthodontist van Enschede te vinden.

 

Tip 1: Ga niet voor locatie maar kies voor kwaliteit

Als je de motieven onderzoekt waarom iemand naar een bepaalde tandartspraktijk gaat dan hoor ik veelte vaak: "Omdat het dichtbij is". Locatie is natuurlijk een hele slechte wegingsfactor. Kijk niet als eerste naar locatie maar naar onderstaande factoren: 

- Heeft de praktijk veel klanten

- Ziet de praktijk er modern uit?

- Heeft de praktijk positieve reviews?

- Zijn de tandartsen klantvriendelijk en aardig

- Geven je zo oprecht advies

- Kun je er snel terecht bij gebitsproblemen

- Hebben ze meerdere diensten zoals het bleken van tanden het reinigen van tandsteen en het plaatsen van implantaten?

 

Als je bovenstaande criteria op een rijtje zet en elke praktijk in Enschede vergelijkt dan komt de beste praktijk vanzelf in beeld.

 

Denk je dat je de enigste bent in Twente die bang is voor de Tandarts of orthodontist? Vul dan onderstaande poll in en laat je positief verrassen! 

Ben je bang voor de tandarts?

Ondanks dat veel mensen hun bezoekje aan de tandarts uitstellen kom je er uiteindelijk toch altijd wel terecht. Na verloop van tijd ontkom je er niet aan om je tandsteen een keer weg te laten halen of moet je echt dat gaatje laten boren. Het is al helemaal vervelend als je na de tandarts moet vanwege een ongelukje. In de winterperiode gaan bijvoorbeeld veel mensen onderuit door de gladheid tijdens het mountainbiken. Als je tijdens een ongelukje verkeerd terecht komt dan ben je blij dat de tandarts je gebit weer kan repareren. Ook op zwembaden gebeuren er veel ongelukken waar de tandartsen niet blij van worden.