Gezondheid

We willen er allemaal goed uitzien en ons fit voelen. Je gezondheid heb je voor een deel zelf in de hand. Hier moet je echter wel wat voor doen. Gezond eten en sporten zijn belangrijke onderwerpen als het gaat om fit worden en blijven. Iedereen krijgt wel eens te maken met tegenslagen. Dit kan gaan om gezondheidsproblemen zoals diabetes, nier problemen, hart problemen of andere aandoeningen. Of kleine blessures die we oplopen door een verkeerde beweging of een valpartij. Ons lichaam blijft kwetsbaar voor zowel invloeden vanuit de omgeving als vanuit het lichaam zelf. Genen en erfelijkheid bepalen ook een deel van onze gezondheid en het geestelijke aspect hoe we met tegenslagen omgaan. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg zorginstellingen, ziekenhuizen, therapeuten, psychologen, tandartsen en andere zorgprofessionals die ons kunnen helpen bij lichamelijke of geestelijke klachten.

MST Enschede

Het grootste en bekendste ziekenhuis van de regio Twente is wel het MST in Enschede. Je kunt hier terecht met heel veel gezondheidsklachten. Ze hebben zeer veel specialisten in huis en een speciale afdeling voor spoedeisende hulp, een geboortecentrum (wel bekend als vrouw- kind centrum) en andere locatieafdelingen. Het ziekenhuis is compleet nieuw gebouwd en heeft sinds januari 2016 alle specialistische basiszorg en topklinische zorg onder één dak. De bereikbaarheid van het nieuwe ziekenhuis in hartje Enschede is ook een stuk verbeterd. Je kunt de auto parkeren in de Van Heek parkeergarage. En via een roltrap kun je bij de hoofdingang komen.

Fysiotherapie

Genoeg fysiotherapeuten te vinden in Enschede en de dorpen er omheen. Voor elk lichaamsdeel is er wel een gespecialiseerde therapeut te vinden. Heb je klachten aan je knie, nek, schouders of een ander lichaamsdeel dan kun je ook zonder verwijzing van je huisarts terecht bij Fysiotherapie Glanerbrug of FysioMedics. In Enschede treffen we diverse speicalisatie aan bij voldoende fysiotherapeuten. Denk daarbij aan de volgende therapieën:

  • Bekkenfysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Manuele therapie
  • Acupunctuur
  • Oedeemfysiotherapie
  • Dry Needling
  • En meer specialisaties.

Fysiotherapie Glanerbrug is ook aangesloten bij het schoudernetwerk Twente. Dit netwerk bestaat uit fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in schouderklachten. Door de jaarlijkse cursussen en het netwerk aan kennis wat gedeeld wordt weet onze specialist alles over de schouder en de nieuwste therapieën.

GGZ

Ook wat betreft geestelijke gezondheidszorg heeft Enschede genoeg te bieden. Er zijn nu maar liefst 13 GGZ- instellingen in Enschede. Mediant behandeld bijvoorbeeld diverse stoornissen van anorexia, bipolair tot aan depressies.

Lichaam

Het lichaam is ontzettend belangrijk, daarom is het zaak dat je goed op je lichaam past. Daarbij hoort bijvoorbeeld een gezonde levensstijl, die je bijvoorbeeld op kan doen bij een diëtiste in Enschede. Zo blijf je gezond!

Maak jouw eigen website met JouwWeb