Veiligheid in Enschede

Als je ergens gaat wonen dan is niks belangrijker dan de veiligheid van je huis, je omgeving en de veiligheid van je gezins- en familieleden. Als we naar de cijfers kijken dan kunnen we stellen dat Enschede een relatief veilige stad is. Er is dan wel meer criminaliteit en er zijn meer inbraken in Enschede dan de omliggende dorpen, maar Enschede heeft ook veel meer inwoners. De laatste jaren daalt het aantal inbraken en stijgt het gevoel van veiligheid onder de Enschedeërs. Is vergelijking met het westen is Twente één van de veiligste gebieden in Nederland. Toch is het altijd goed om bewust te zijn van de gevaren en om jezelf of je bedrijf hier preventief tegen te beschermen. 

 

Je huis in Enschede beveiligen met een alarmsysteem

Je woning kun je eenvoudig beschermen door een alarmsysteem aan te laten leggen. Het laten plaatsen van een alarmsysteem heeft vele voordelen: 

  • Het schrikt potentiële inbrekers af
  • Een alarm maakt je wakker als er toch in je woning wordt ingebroken
  • Door een alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer kan de politie sneller te plaatse zijn
  • Het geeft jezelf een veiliger gevoel en verhoogt daarmee het woongenot 

 

Een alarmsysteem kost tussen de € 500,- en € 1000,- euro, geen goedkope uitgave, maar het kan je flink wat ellende besparen. Ik zou je ook graag willen adviseren om het systeem altijd te laten installeren door een professioneel beveiligingsbedrijf in Enschede. Zo weet je zeker dat alles naar behoren functioneert en dan het door criminelen niet snel kan worden ontmanteld.

 

 

Zakelijk alarmsysteem

Ook voor je onderneming is een zakelijk alarmsysteem een must. De verzekering stelt steeds strengere eisen en inbraaktechnieken van inbrekers worden steeds doordachter. In Enschede zijn meerdere beveiligingsspecialisten die je uitstekend kunnen adviseren. Zij kunnen je antwoord geven op vragen als:

  • Heb ik aan een alarm systeem voldoen of moet ik ook camera's plaatsen
  • Voldoet het camera- en alarmsysteem aan de vastgestelde eisen van mijn verzekeraar
  • Wat zijn de zwakke plekken in mijn pand die ik extra goed moet beveiligen
  • Moet ik mijn alarmsysteem aanmelden bij een meldkamer
  • Wat is het risico op inbraak dat ik loop met mijn onderneming

 

Mistgenerator

Als je wilt gaan voor extra veiligheid dan adviseer ik je om een mistgenerator te laten plaatsen. Inbrekers weten dat ze bij een inbraak ongeveer tien minuten de tijd hebben om in te breken, de te stelen spullen.producten te verzamelen en weer te vertrekken. De mistgenerator biedt een zeer effectieve oplossing voor dit probleem. Dit apparaat kan namelijk in slechts een paar seconden de ruimte vol met zeer dichte mist blazen. Hierdoor zien de inbrekers niks meer en kunnen ze dus ook niks stelen. Je waardevolle spullen blijven staan, omdat de inbrekers ook nog druk worden met het terugvinden van de uitgang. 

 

Werking van de mistgenerator: 

De mistgenerator wordt aangesloten op het alarmsysteem, zodra een inbraakpoging door het systeem is geverifieerd wordt de gehele ruimte gevuld met mist.  

Veilige buurt

Over het algemeen bestaat Enschede veelal uit veilige en gezellige buurten. Enschede Zuid is in vergelijking met de overige buurten minder veilig dan de rest. Hier vinden jaarlijks meer incidenten plaatst dan in de andere delen van Enschede. Afgelopen weken was Enschede veel in het nieuws vanwege de liquidatie in de lipperkerkstraat. Ook in Enschede vinden wel eens schietpartijen en liquidaties plaats. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb