Losser: Grensdorp Oet Twente,

Losser is één van de grotere dorpen in Twente. Gelegen in het Oosten van de provincie Overijssel. Losser heeft een redelijke geschiedenis waarbij de textiel industrie een relatief grote rol heeft gespeeld. De in Losser gevestigde slaatjes fabrikant Johma vergroot de landelijke bekendheid van het dorp door het dorp een grote rol te laten spelen in de marketing campagne.

Losser op de kaart

Losser ligt langs de rivier de Dinkel. De Nederlands-Duitse grens in dit deel van Nederland loopt grofweg parallel aan de Dinkel. Hierdoor ligt Losser dus ook strak aan de grens. In de folklore doen veel verhalen de ronde over smokkelaars en grenswachters.

Gemeente Losser en haar dorpen

Losser is verreweg de grootste plaats van de gelijknamige gemeente Losser. Andere dorpen in de gemeente zijn:

  • Overdinkel
  • De Lutte
  • Beuningen
  • Glane

Wonen in Losser

De meeste Lossenaren zijn erg trots op hun dorp. Velen zijn gehecht aan de omgeving en de nuchtere mentaliteit. Losser is groot genoeg om over voldoende faciliteiten te beschikken zoals sportverenigingen (inclusief personal trainers), winkels en horeca. Voor de sporadische faciliteiten die het dorp niet heeft wijkt men gemakkelijk uit naar het nabijgelegen Enschede. Kortom wonen in Losser is erg plezierig.

Maak jouw eigen website met JouwWeb