Hoe hard is het water in Twente

Door heel Nederland zijn er verschillende hardheden water. Wat is hardheid precies en wat moet ik met deze informatie? Je hebt vast wel eens van een vriend of kennis gehoord dat ze een waterontharder hebben gekocht. Een waterontharder is een apparaat dat kalk uit water haalt. Water met kalk wordt ook wel "hard water" genoemd. In Twente is het water relatief hard in vergelijking met anders gemeenten. Het aanschaffen van een waterontharder kan dus voordelen hebben. De waterhardheid wordt uitgedrukt in Duitse Hardheid. 

  • 0 – 8,4 °DH: zacht water
  • 8,4 -14 °DH: gemiddeld hard water
  • boven 14 °DH: hard water.
  • Kalksteenvoming vindt plaats rond 3 dH.

 

Bij een bepaalde hardheid kan er kalkvorming optreden in de leidingen. Dit wil je als huiseigenaar natuurlijk voorkomen. Daarom wordt er vaak een waterontharder aangeschaft. Een waterontharder heeft ook nog vele andere voordelen. Zo hoef je de badkamer niet eindeloos te schrobben en is zeep 3 keer zo effectief. 

 

Als je van plan bent om een waterontharder aan te schaffen dan adviseer ik je om je goed te verdiepen. Er zijn namelijk zeer veel verschillende waterontharders. Het kan ook prettig zijn om langs te gaan in een showroom. Je kunt je hier makkelijk laten adviseren door een van de verkopers. Als je in de buurt woont dan zou ik adviseren om naar de Showroom van Waterluxe te gaan, Dit bedrijf heeft prachtige en kwalitatief goede waterontharders. Daarnaast hebben ze ook een prachtige showroom.