Mountainbiken in het prachtige Twente

Dankzij zijn prachtige natuur leent Twente zich om er heerlijk een rondje te mountainbiken. Door heel Twente zijn er zeer vele prachtige tochten samen te stellen. Op deze pagina vertel ik je graag over een aantal mooie tochten in Losser en omstreken. Ook vertel ik je welke mountainbike je nodig hebt en waar je deze het beste aan kunt schaffen. 

 

Mountainbiken in Losser 

Losser is een ideaal startpunt om aan een tocht te beginnen. Via het centraal gelegen dorp fiets je makkelijk en zonder al te veel moeite naar de andere omliggende steden. Vanaf Lossen zijn er een aantal mooie rondes te maken voor zowel de getrainde als beginnende mountainbikers. 

       De Bentheimer Waldtocht

De Bentheimer waldtocht is een tocht die elk jaar in februari wordt georganiseerd door de Lossere Wielerclub. Vanuit Losser fiets je door een aantal stukken natuur die alleen op deze dag worden opengesteld door de grondbezitters. In het eerste deel van de tocht ga je met je mountainbike recht door de zandbergen en geniet je van de prachtige winterse beelden. Via de zandbergen fiets je de Duitse bossen in en ga je door naar Gildehous. Via Gildehaus kom je in Bad Bentheim waar je een prachtige stop te wachten staat. Dit is het keerpunt van de tocht, vanuit Bad Bentheim fiets je door bosrijk gebied richting Overdinkel en kom je uiteindelijk weer in Losser uit. Onder mountainbikers staat de tocht bekend als spectaculair en adembenemend. 

Statistieken van de tocht: 

Totale stijging: 246KM

Algemene moeilijkheidsgraad: 6 op 10

Lengte: 47,5KM 

 

    De Duitse Dinkel route

TIjdens de Duitse Dinkel Route start je je tocht vanuit het lagapad in Losser. Na je eerste blik op de Dinkel verlies je deze prachtige rivier niet meer uit het oog. Je fiets via het lagapad, waar je midden tussen de reigers, koeien en ooievaars doorfietst richting Gronau en fiets via het Gronauer park richting Epe. Bijna de hele route fiets je zij aan zij met de Dinkel. Eenmaal aangekomen in de natuurlijke gebieden van Epe, kijk je je ogen uit naar de lange grasweiden en prachtige bomen die Epe je laat zien. Tussendoor pak je nog een paar fraaie afdalingen in het bos mee, waardoor je hartslag licht oploopt. Over het algemeen is de route goed begaanbaar en zeer geschikt voor beginnende mountainbikers. Als het veel heeft geregend dat zijn sommige stukken wat modderig, deze plekken kunnen echter makkelijk worden gemeden door een klein stukje over de straat te fietsen. 

Wat heb ik nodig om leuk te kunnen mountainbiken

Om je mountainbike hobby tot een succes te kunnen maken moet je eerst een aantal dingen weten. Allereerst is het belangrijk om een geschikte mountainbike te kopen. Als je net bent gestart met mountainbiken dan raad ik je aan om een instapmodel te kopen van Scott of Trek. Dit zijn kwalitatief goede merken die meerdere leuke instapmodellen aanbieden. Voor een instapmodel betaal je rond de 600 tot 800 euro. Ga niet nog lager zitten, omdat je dan de ondergrens opzoekt en de kwaliteit van je fiets het plezier van de sport flink kan belemmeren. 

 

Accessoires en uitrusting

Naast een goede mountainbike heb je ook nog geschikte kleding nodig. Vooral in de herfst en lente is het dragen van goede kleding erg belangrijk. Houdt er rekening mee dat je tijdens de tochten erg smerig kunt worden (vanwege opspattende modder) en dat het op sommige dagen ook erg koud kan zijn. Goede en warme broeken, overschoenen, jassen en handschoenen zijn dus echt nodig. Ik zou je ook graag aan willen raden om tijdens de ritten een helm te dragen. Elke mountainbiker gaat wel eens onderuit en het in dan wel zo fijn als je een helm ophebt. 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb