Zwemmen in het prachtige Twente

Zwemmen, wie houdt er niet van? Even lekker wegdobberen met je vrienden, kinderen of kennissen. Zwemmen is één van de populairste activiteiten onder actieve, maar ook onder niet actieve Nederlanders. Twente biedt vele prachtige plekjes en zwembaden waar je je als waterliefhebber helemaal uit kunt leven. Zo zijn er vele beken zoals het Huls- en Rutbeek, maar ook zwembaden waar ze in de ochtend veel baantjes zwemmen. Op deze pagina zet ik de mooiste plekjes voor je op een rijtje: 

 

 

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is één van de populairste beken van Twente. De beek ligt in Oldenzaal en is zeer bekend onder natuur liefhebbers. Je kunt er prachtig wandelen, zwemmen, skaten, maar ook lekker helemaal niks doen. Houdt je van iets meer uitdaging? Dan kun je ook nog een rondje rijden op de kartbaan die je ook nog op het Hulsbeek kunt vinden. Op het Hulsbeek is een kinderspeelplaats in het water met afzetlint. Zo kun je als ouder makkelijk oog houden op je spelende kinderen en zelf genieten van de zon. Krijg je trek van al dat geravot met je kleinen? Dan kun je in één van de drie kiosken een lekker patatje mayo halen! 

Minpunten: Op het Hulsbeek verzamelen alle jongeren zich op de "Jongerenbult". Op drukke dagen kun je dus hinder ondervinden van dronken, vervuilende jongeren. 

 

Aquadrome in Enschede

Aquadrome is een zwembad in Enschede waar bijna elke jongen wel eens is geweest. Het zwembad heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen en jongeren omdat het bad beschikt over een gave wildwaterbaan en twee glijbanen. Er zijn ook een aantal bubbelbaden waar je lekker even kunt ontspannen. Het bad is ook ideaal om baantjes te trekken. Dit wordt gedaan in het afgezonderde wedstrijdbad. Tip: check wel even de openingstijden want het bad is niet altijd geopend. 


Minpunten: Er wordt in de glijbaan vaak een opstopping gedaan waardoor je blauwe plekken kunt oplopen. Jongeren gaan met zijn allen in de glijbaan zitten en wachten tot er iemand keihard tegen aan glijdt. 

 

 

 

Vervelende Jongeren blokkeren de glijbaan en rennen na de impact snel het bad uit om zich vervolgens te verstoppen voor boze vaders. 

Het Rutbeek

Het Rutbeek in Enschede is net als het Hulsbeek een beek waar je in kunt zwemmen. Bij het Rutbeek is het over het algemeen wat drukker en chaotischer dan het Hulsbeek. Veel Enschedeërs reizen op hun vrije dag dan ook liever af naar het Hulsbeek omdat ze daar meer van de ontspannen sfeer kunnen proeven. Een mooie toevoeging aan het Hulsbeek is de waterski- en wakeboardbaan. Je kunt hier als ervaren en beginnende watersporter prima terecht. Tip: ga op een doordeweekse avond naar de watersportbaan. In het weekend is het vaak erg druk waardoor je lang moet wachten. In het begin heb je vaak moeite om de eerste bocht door te komen. Je moet dan een pleuris eind teruglopen naar de start van de baan met een wakeboard of waterkies in je handen. De eerste keer is dit grappig, maar na de 5e keer niet meer. 


Minpunten: Op het Rutbeek hangt er soms een negatieve sfeer. Er worden ook veel festivals gegevens waardoor het er soms smerig kan zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb